Omgeving

Eifel Bezienswaardigheden 

De Eifel heeft veel bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. Elk jaar wordt deze plek in Duitsland door veel natuurliefhebbers bezocht. 

Winkels

Op 15 min afstand ligt de mooie stad Adenau waar je naar toe rijd via een pittoreske weg door gehuchtjes in een bosrijk omgeving.

In Adenau liggen diverse supermarkten zoals de Lidl, Aldi, Edeka, en de Rewe waar je alles kunt krijgen.

Naast supermarkten zijn er ook bakkers, drogisterij, postkantoor, apotheek en diverse andere winkels.

Zeker een bezoek waard om eens door heen te lopen, een terrasje te pikken en ijsjes te kopen

Restaurants

Er zijn ook diverse restaurants waar je voor weinig geld, goed en heel lekker kunt eten.

Voor de mensen die langs de Nordschleife staan of een tourrit op de motor dan wel met de auto maken en van exclusieve auto’s houden kunnen hun hartje ophalen bij Bistro Cockpit, een restaurant waar curryworst en schnitzel op het menu staan.

Dan heb je er meerdere Italiaanse restaurants Pinocchio, gezellig gemoedelijk en veel. En Ventisette 27,iets exclusiever waar je altijd een afspraak moet maken

Voor de snelle honger is er de Alibaba waar je Kebap, pizza en durum kunt eten of ophalen. daarom niet minder lekker.

 

Tanken

Op een goede 7 min ligt een tankstation De Classic waar je goedkoop kunt tanken en je auto kunt wassen.

Voor de inwendige mens hebben ze er lekker vers belegde broodje en koffie, een echte aanrader.

Nürburgring

Men kan ook richting de Nürburgring gaan, daar zijn diverse shops met betrekking op racen. En het Ring werk museum dat is ontstaan door de activiteiten op het circuit zeker een bezoekje waard. Hierbij ligt nog een Subway broodjeszaak...

Kasteel de Nürburg

In Nürburg zelf ligt het kasteel Nürburg waar je tijdens openingsuren een bezoek kunt plannen.

Via dezelfde weg kan men ook richting  Kelberg en zo door naar Cochem, een mooie stad waar je gezellig een dagje uit van kunt maken.

In de omgeving zijn verschillende historische  stadjes te verkennen .

Zoals Blankenheim, Bitburg, Heimbach, en natuurlijk ook Adenau, Hillesheim.

Daarbij zijn er ook diverse kastelen waar men naar toe kan gaan.

Die zijn te vinden op eifel.info.nl

Nationaal Park Eifel 

Nationaal Park Eifel heeft een oppervlakte van 110 vierkante kilometer en is een absolute must-see voor natuurliefhebbers. Er leven hier maar liefst 1.000 bedreigde soorten flora en fauna, waaronder wilde katten en zwarte ooievaars. Ook vindt u hier drie stuwmeren: Rursee, Obersee en Urftsee. Op de prachtige Rursee kunt u kanoën, paddleboarden of een rondvaartboottocht maken. Er zijn ook verschillende stranden en natuurlijke zwembaden in Rursee, waaronder de stad Rurberg. Wie optimaal van de wilde natuur van de Eifel wil genieten, moet de WildnisTrail volgen. Deze -daagse wandelroute voert je door bloemrijke weilanden, ruisende bergbeekjes en donkere bossen. De route gaat van Monschau in het zuiden tot Hürtgenwald in het noorden. Een uitdaging voor elke avontuurlijke wandelaar! 

Eifelvulkaan 

Het zuidoostelijk deel van de Eifel staat bekend als de Eifelvulkaan. Vulkanische activiteit uit het verleden heeft duidelijke sporen achtergelaten in het landschap. De laatste vulkaanuitbarsting zou ongeveer 10.000 jaar geleden hebben plaatsgevonden. 

Als u op vakantie bent in de Vulkaneifel, mag u de Geyser Wallenborn Cold Water Geyser niet missen. Locals hebben de geiser de veelzeggende naam "der Brubbel" gegeven. Elke 35 minuten wordt 'der Brubbel' (koud) water gespoten tot een hoogte van meter. 

Een 'Maar' gecreëerd door een vulkanische explosie. De kraters achtergelaten door vulkanische explosies vulden zich met water en vormden meren. Pulvermaar, vlakbij Gillenfeld, is een van de mooiste meren van de Eifel. In de buurt van Daun vind je drie "Mars", allemaal een bezoek waard. Een geweldig gebied om rond te wandelen! Een "echt" vulkanisch meer, dat zich dus in een echte krater vormt, is Windsborn Kratersee bij Bettenfeld. 

Iedereen met een zwak voor oude vulkanen moet zeker een bezoek brengen aan Arendsberg bij Hillesheim. Basalt wordt gewonnen uit deze oude vulkaan. Je gaat dwars over de kraterrand door een oude mijntunnel en bevindt je midden in de krater. Daar zie je nog een grote hoeveelheid basalt in de kraterrand. 

Hohe Acht 

Natuurlijk moet je de Hohe Acht beklimmen als je in de Eifel bent. Hij is 747 meter hoog en is daarmee de hoogste berg van de Eifel. 

  • Zoals je misschien al geraden had, is deze berg ook door vulkanen ontstaan. 
  • Op de top bevindt zich de Kaiser Wilhelmtoren, waar u vanaf de top van de toren kunt genieten van een prachtig panoramisch uitzicht. Volg een van de vele wandelpaden die naar de top leiden. 
  • Er is een compleet netwerk van wandelpaden rond de berg met verschillende uitkijkpunten. 

nieuws

20221009_130433[1]

Wandeling rond de Freilinger see.

het is een stuwmeer waar je kunt vissen zwemmen en paddelboot kunt varen .

1667132293586[1]

MountainbikeTour eifel

Van het weekend samen met vriendel een mooie MTB rit gedaan door de Eifel. we zijn via de bergen aan de burg van Kerpen geweest en dan door gefietst naar Hillesheim. Is zeer ook de moeite waard voor wandelaars.

IMG_20220309_143123[1]

Een wandeling in kasteelruïneBurg Arenberg

Van het weekend zijn we een wandeling gaan doen in Arenberg. Dat is met de auto nog geen 8min rijden . Van uit Ut Huuske kan meen Arenberg zien liggen . Het is zeker de moeite waard om eens te gaan bekijken.

20220108_122904

Fijne wandeling over de nürburgring nordschleife in de sneeuw

Het was een mooie dag voor een wandeling in de sneeuw. Er waren veel mensen die het zelfde in gedacht hadden.

20211115_122453

Mooie wandeling bij die Dreimühlen-Wasserfall

Voor een mooie wandeling kun je naar die Dreimühlen-Wasserfall . Daar zijn twee mooie routes . Zeker de moeite waard. Voor jong en oud.

20220108_100659

Het mooi winter landschap in Dorsel

Het was een mooi witte winter landschap in de eifel. Het was een super dag voor een wandeling over de nürburgring nordschleife.