Activiteiten

Wandelen in de Eifel

Eifel Het middelgebergte tussen Aken, Keulen, Koblenz en Trier is een prachtig wandelgebied. Het is maar een paar uur rijden van Nederland en je bent vrijwel direct in een heel ander landschap. Glooiende heuvels, uitgestrekte graslanden en prachtige bossen zijn de kenmerken van een wandelvakantie in de Eifel, maar vergeet niet een van de rotsachtige gebieden te bewonderen.

Mooie wandelgebieden Eifel

Het kan soms lastig zijn om de weg te vinden in een wandelvakantie als je de omgeving niet goed kent. Wij zijn een paar keer in de Duitse Eifel geweest en gaan altijd naar andere plekken.
De verscheidenheid aan wandelgebieden is zeer goed. Wandel door de beuken- en beukenbossen van Nationaal ParkEifel of door de uitgestrektheid van de Hoge Venen. Wandel langs de rand van een stuwmeer of over een van de idyllische paden van het Geopark Naturund Vulkaneifel.

Te midden van al dit natuurschoon nodigen historische dorpjes uit om te flaneren langs vakwerkhuizen, Romeinse muren en middeleeuwse kastelen. Dit alles maakt wandelen in de Eifel voor jong en oud een geweldige belevenis. De meeste routes worden goed onderhouden door de Vereniging Eifelverein.

1. Wandelen in de Vulkaaneifel

2. Wijn, wellness en wandelen in het Ahrdal

3. Teufelsschlucht

Mooie wandelroutes in de Eifel

Of je nu een uurtje de benen wilt strekken of een pittige meerdaagse trektocht wilt maken, het kan allemaal in de Eifel. Een groot netwerk aan wandelpaden is uitgezet. De meeste routes zijn duidelijk gemarkeerd.

1. De Eifelsteig

De bekendste wandelroute in de regio. De totale route is 313 km lang en voert van Aken naar Trier, dwars door de Eifel. Een gedegen planning is wel aanbevolen, zodat je van tevoren de overnachtingen kan regelen.

2. Traumpfade

Interessant zijn de Traumpfade van de Eifel. Dit zijn zeer goed bewegwijzerde routes, die bijvoorbeeld erg handig zijn voor mensen op leeftijd of voor gezinnen met kleine kinderen. De paden zijn goed toegankelijk en voeren je langs mooie uitzichtpunten.

3. Lieserpfad

Het Lieserpad - aangegeven met een zwarte driehoek pijl - is een 2-daagse wandeling vanaf Daun langs de rivier de Lieser. Het bestaat uit een 17 kilometer lange etappe van Daun naar Manderscheid - waar het tussen de twee prachtige burchten voert - en een 26 kilometer lange etappe van Manderscheid naar Wittlich. De laatste etappe is veel zwaarder dan de eerste.

4. Rotweinwanderweg

De populaire "rodewijnwandelroute" voert langs de wijndorpen van het Ahrtal, van Altenahr naar Bad Bodendorf, met een totale lengte van 35 kilometer. Je wandelt hier tussen de wijngaarden en geniet van fraaie vergezichten over het landschap. Pauzeren kan in de kneuterige dorpen, waar je heerlijk kan tafelen.

nieuws

20221009_130433[1]

Wandeling rond de Freilinger see.

het is een stuwmeer waar je kunt vissen zwemmen en paddelboot kunt varen .

1667132293586[1]

MountainbikeTour eifel

Van het weekend samen met vriendel een mooie MTB rit gedaan door de Eifel. we zijn via de bergen aan de burg van Kerpen geweest en dan door gefietst naar Hillesheim. Is zeer ook de moeite waard voor wandelaars.

IMG_20220309_143123[1]

Een wandeling in kasteelruïneBurg Arenberg

Van het weekend zijn we een wandeling gaan doen in Arenberg. Dat is met de auto nog geen 8min rijden . Van uit Ut Huuske kan meen Arenberg zien liggen . Het is zeker de moeite waard om eens te gaan bekijken.

kasteel Cochem

Vorig week mooi ritje Cochem.

Heb vorig week een mooi ritje naar Cochem gedaan . Het is een mooi stad , Zeker de moeite waard om eens te bekijken.

20220204_191346

Lekker eten bij restaurant Pinocchio in Adenau

Weer gezellig gaan eten bij restaurant Pinohccio . Pinocchio ligt in Adenau aan de hoofd weg .Het is zeker een aanrader.

20220108_122904

Fijne wandeling over de nürburgring nordschleife in de sneeuw

Het was een mooie dag voor een wandeling in de sneeuw. Er waren veel mensen die het zelfde in gedacht hadden.

20211115_122453

Mooie wandeling bij die Dreimühlen-Wasserfall

Voor een mooie wandeling kun je naar die Dreimühlen-Wasserfall . Daar zijn twee mooie routes . Zeker de moeite waard. Voor jong en oud.